XXX FRoSTA je k dispozici také na vašem pracovišti.
azielinska 25.07.2022
0 Komentáře

Led a mrazy jsou témata, která jsou nám velmi blízká. I tak, globální oteplování nehrálo v první polovině existence naší společnosti hlavní roli. V určitém okamžiku jsme se však začali ptát sami sebe, jaká je naše role v tom všem. Koneckonců, hluboké zmrazení je široce považováno za požírače energie. 

Product Carbon Footprint (PCF) – co přesně se za těmito třemi písmeny skrývá? 

Uhlíková stopa je součtem všech emisí CO2 způsobených produktem během jeho životního cyklu. Počínaje přímo pěstováním, přes zpracování a balení, prodej, přípravu a spotřebu až po likvidaci obalů. Mimochodem, tato analýza také ukazuje, které kroky způsobují nejvíce emisí. 

Kalkulačky znají jejich dopad na klima! 

V roce 2008 jsme ve spolupráci s Postupimským institutem pro výzkum vlivu klimatu, Ökoinstitut Freiburg a WWF spolu s mnoha dalšími společnostmi v různých průmyslových odvětvích chtěli porozumět emisím CO2 všech produktů na trhu, od pěstování až po přípravu. Naším společným cílem je vyvinout tržní standard, podle kterého lze měřit uhlíkovou stopu produktů (PCF). Do tohoto projektu jsme zapojeni od začátku a již v roce 2011 jsme znali uhlíkovou stopu všech našich produktů a navíc jsme spočítali uhlíkovou stopu všech našich továren. 

Uhlíkovou stopu našich produktů můžete vždy zkontrolovat na naší konkrétní stránce daného výrobku. 

Investujeme do životního prostředí. 

Chceme, aby každá naše investice byla také ekologicky zisková. Ať už stavíme novou výrobní linku nebo nakupujeme a přepravujeme naše ingredience, vždy počítáme s dopadem na životní prostředí. 

Komentáře

Odeslat komentář


Vyplňte prosím všechna pole označená (*). Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Pokud zadáte své jméno, zobrazí se veřejně vedle vašeho hodnocení.

Vzal jsem na vědomí zásady ochrany osobních údajů. Souhlasím, že moje údaje budou uloženy za účelem kontaktování a pro případné dotazy.

Na každém balení FRoSTA najdete 8místný výrobní kód (počínající písmenem L). Když tento kód zadáte do nástroje pro sledování ingrediencí, zjistíte původ ingrediencí použitých přesně v tom produktu FRoSTA, který držíte v ruce. i Kód je osmimístná posloupnost číslic a písmen. Začíná písmenem „L“ a je umístěn na zadní nebo boční chlopni obalu - přímo pod datem minimální trvanlivosti. x

Použijte vzorový produkt:

Vše o našich ingrediencích