XXX FRoSTA je k dispozici také na vašem pracovišti.

Recepty

Labužnické filé po italsku na krémovém zeleninovém rizotu

Příprava
Složení
1
balení Labužnického filé po italsku FRoSTA
250 g
arborio rýže – cca.
větší šalotka
125 ml
bílé suché víno
vývar (zeleninový nebo masový) – cca. 1 litr nebo více
150 g
hrášek
zelený chřest – 1 svazek
máslo - 2 lžíce
čerstvě nastrouhaný parmezán - 3 vrchovaté lžíce
hrst čerstvého baby špenátu
  1. Předehřejte troubu na 210°C (horkovzdušnou na 190°C). Dejte zmrazené filé na pečící plech a pečte 35 minut.
  2. Nalijte olivový olej na velkou pánev a osmažte najemno nakrájenou šalotku.
  3. Přidejte rýži a důkladně promíchejte. Přilijte víno a nechte odpařit.
  4. Přidejte hrášek a stonky chřestu nakrájené na plátky.
  5. Přilijte ½ sklenice horkého vývaru a zamíchejte. Jakmile rýže absorbuje všechnu tekutinu, přidejte další část vývaru. Nepřestávejte míchat. Opakujte, dokud není rýže krémová, nikoli převařená (cca. 15-20 minut).
  6. Nakonec přidejte špenátové listy a krátce povařte.
  7. Odstavte, přidejte parmezán a studené máslo. Ozdobte hlavičkami chřestu.
  8. Podávejte upečené rybí filé na rizotu.
0 Komentáře

Odeslat komentář


Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyplňte prosím všechna povinná pole (*).

Vzal jsem na vědomí zásady ochrany osobních údajů. Souhlasím, že moje údaje budou uloženy za účelem kontaktování a pro případné dotazy.