XXX FRoSTA je k dispozici také na vašem pracovišti.

Recepty

Shakshuka neboli arabské lečo

Příprava
Složení
1
balení Toskánské zeleniny na pánev FRoSTA
500 ml
rajčatového pyré (1 sklenice)
4
vejce
špetka cukru; sůl a pepř – na dochucení
1
lžíce olivového oleje
1
lžíce harissy (chilli pasta) / podle chuti
listy petržele
bageta + olivový olej
Nebo
1
balení listového těsta
1
vejce
1
lžíce sezamových semínek
  1. Rozehřejte na pánvi 1 lžíci olivového oleje a ohřívejte mraženou Toskánskou směs na středním stupni tepla 8 minut, čas od času promíchejte.
  2. Přidejte pyré a ochuťte.
  3. Rozklepněte vajíčka na zeleninovou směs a vařte pod pokličkou, dokud bílky nejsou uvařené.
  4. Nakrájejte listové těsto na proužky, potřete je rozšlehaným vajíčkem a posypte sezamovými semínky. Pečte dozlatova při 200°C 10 minut.

Nebo

  1. Potřete rozkrojené bagety olivovým olejem a opečte na pánvi do křupava.
  2. Před podáváním posypte čerstvě nasekanou petrželkou.
0 Komentáře

Odeslat komentář


Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyplňte prosím všechna povinná pole (*).

Vzal jsem na vědomí zásady ochrany osobních údajů. Souhlasím, že moje údaje budou uloženy za účelem kontaktování a pro případné dotazy.