RÝŽE
Dlouhozrnnou rýži zpracováváme tzv. procesem předvaření – parboiling. Díky horké páře se do zrna dostanou důležité vitaminy a minerály, které jsou obsažené především ve vnější slupce rýže. Jsou tak do značné míry uchovány i po oloupání a leštění rýže. Tzv. parpoiled rýže tak má mnohem více živin než tradičně zpracovávaná bílá rýže.
![](https://www.frosta.cz/wp-content/uploads/sites/7/2021/05/Basmatireis_v1-e1604418597325-550x550-1-60x60.jpg 60w, https://www.frosta.cz/wp-content/uploads/sites/7/2021/05/Basmatireis_v1-e1604418597325-550x550-1-300x300.jpg 300w, https://www.frosta.cz/wp-content/uploads/sites/7/2021/05/Basmatireis_v1-e1604418597325-550x550-1-430x430.jpg 430w, https://www.frosta.cz/wp-content/uploads/sites/7/2021/05/Basmatireis_v1-e1604418597325-550x550-1.jpg 550w)