Připravte si jedinečný špenátový dort "Lesní mech", který vás nejen ohromí intenzivní chutí špenátu a lesní vůní, ale také vás uchvátí mimořádným designem! Obtížnost: snadná Kaloričnost: 830 kcal na porci
Rozmrazte 1 balení Špenátu FRoSTA, přebytečnou tekutinu nechte vykapat a rozmixujte (ručním mixérem) na hladkou směs.
V míse vyšlehejte vejce (pokojové teploty) na světlou, nadýchanou pěnu a postupně přidávejte cukr.
K nadýchané vaječné směsi postupně přilijte olej za stálého míchání.
Přidejte špenát a opatrně promíchejte vařečkou.
V misce si připravte mouku prosátou s práškem do pečiva a solí.
Suché ingredience přidejte ke špenátové směsi a krátce je za nízkých otáček promíchejte, až se ingredience spojí.
Těsto přelijte do dortové formy (asi 25 cm v průměru), kterou jste vyložili pečicím papírem nebo vymazali tukem, například máslem. Vložte do předehřáté trouby na 180 °C a pečte asi 40 minut.
Po upečení nechte dort vychladnout na mřížce.
Do mísy dejte vychlazené mascarpone a smetanu, přidejte moučkový cukr a vanilkovou esenci.
Šlehejte několik minut, dokud nevznikne nadýchaná a jemná smetanová náplň.
Upečený a vychladlý korpus rozkrojte napůl.
Jednu polovinu použijte jako spodní část dortu – rozetřete na ni smetanovou náplň a položte na ni druhý špenátový korpus. Ozdobte vrchní část koláče borůvkami.