XXX FRoSTA je k dispozici také na vašem pracovišti.

Naše recepty

Makaronové mušle pečené se špenátem

Náš recept na pečené makaronové mušle se špenátem spojuje al dente těstoviny se šťavnatou náplní, která je posypaná aromatickou vrstvou sýra - skvělý pokrm pro každou příležitost! Obtížnost: Snadná Kalorická hodnota: 550 kcal na porci

35 minut
porce: 4
Příprava
Složení
200 g
Špenátu sekaného FRoSTA
250 g
těstovin Conchiglioni (velké mušle)
100 g
sýru mascarpone
50 g
strouhaného parmezánu
100 g
strouhané mozzarelly
2
stroužky česneku
250 ml
rajčatového protlaku
1
šalotka
2
lžíce olivového oleje
čerstvé lístky bazalky
sůl
  1. Makaronové mušle uvařte “al dente” v osolené vodě. Po uvaření je opláchněte studenou vodou a rozložte na talíři vymazaném trochou oleje (aby se nelepily).
  2. Na pánvi si rozehřejte olivový olej a na něm osmahněte jemně nakrájenou šalotku a prolisovaný stroužek česneku.
  3. Přidejte rajčatový protlak a vařte na mírném ohni asi čtvrt hodiny. Ochutnejte a dochuťte podle potřeby.
  4. Na druhé pánvi ohřejte polovinu balení Špenátu sekaného FRoSTA pod poklicí asi 15 minut na středním stupni tepla, často míchejte. Odstraňte z vařiče a ochuťte prolisovaným česnekem.
  5. Po vychladnutí, promíchejte s mascarpone, nastrouhanou mozzarellou a polovinou parmezánu. Dochuťte směs podle chuti.
  6. Do každé makaronové mušle dejte porci špenátové náplně.
  7. Do pekáčku nalejte rajčatovou omáčku. Vložte do ní naplněné mušle, s náplní nahoru. Posypte zbývajícím parmezánem. Vložte do předem vyhřáté trouby na 180°C na dobu asi 15 minut. Před podáváním dozdobte čerstvými lístky bazalky.

Na každém balení FRoSTA najdete 8místný výrobní kód (počínající písmenem L). Když tento kód zadáte do nástroje pro sledování ingrediencí, zjistíte původ ingrediencí použitých přesně v tom produktu FRoSTA, který držíte v ruce. i Kód je osmimístná posloupnost číslic a písmen. Začíná písmenem „L“ a je umístěn na zadní nebo boční chlopni obalu - přímo pod datem minimální trvanlivosti. x

Použijte vzorový produkt:

Vše o našich ingrediencích