Naše recepty
Makaronové mušle pečené se špenátem
Náš recept na pečené makaronové mušle se špenátem spojuje al dente těstoviny se šťavnatou náplní, která je posypaná aromatickou vrstvou sýra - skvělý pokrm pro každou příležitost! Obtížnost: Snadná Kalorická hodnota: 550 kcal na porci
- 200 g
- Špenátu sekaného FRoSTA
- 250 g
- těstovin Conchiglioni (velké mušle)
- 100 g
- sýru mascarpone
- 50 g
- strouhaného parmezánu
- 100 g
- strouhané mozzarelly
- 2
- stroužky česneku
- 250 ml
- rajčatového protlaku
- 1
- šalotka
- 2
- lžíce olivového oleje
- čerstvé lístky bazalky
- sůl
- Makaronové mušle uvařte “al dente” v osolené vodě. Po uvaření je opláchněte studenou vodou a rozložte na talíři vymazaném trochou oleje (aby se nelepily).
- Na pánvi si rozehřejte olivový olej a na něm osmahněte jemně nakrájenou šalotku a prolisovaný stroužek česneku.
- Přidejte rajčatový protlak a vařte na mírném ohni asi čtvrt hodiny. Ochutnejte a dochuťte podle potřeby.
- Na druhé pánvi ohřejte polovinu balení Špenátu sekaného FRoSTA pod poklicí asi 15 minut na středním stupni tepla, často míchejte. Odstraňte z vařiče a ochuťte prolisovaným česnekem.
- Po vychladnutí, promíchejte s mascarpone, nastrouhanou mozzarellou a polovinou parmezánu. Dochuťte směs podle chuti.
- Do každé makaronové mušle dejte porci špenátové náplně.
- Do pekáčku nalejte rajčatovou omáčku. Vložte do ní naplněné mušle, s náplní nahoru. Posypte zbývajícím parmezánem. Vložte do předem vyhřáté trouby na 180°C na dobu asi 15 minut. Před podáváním dozdobte čerstvými lístky bazalky.