Naše recepty
Těstoviny s krémovou špenátovou omáčkou
Pokud hledáš nápad na rychlý a zároveň chutný oběd, tyto krémové těstoviny se špenátem a parmezánem budou trefou do černého. Jednoduché na přípravu, plné chuti česneku a jemně dochucené muškátovým oříškem – ideální na lenivé odpoledne nebo večeři ve dvou.

15 minut
porce:
2
energetická hodnota:
2029 kJ /
485 kcal
Obtížnost:
střední
Příprava
Složení
- 300 g
- těstovin (např. tagliatelle)
- 200 g
- sekaného špenátu od FRoSTY
- 200 ml
- smetany 30%
- 50 g
- strouhaného parmezánu
- 2
- stroužky česneku
- 1
- lžíce másla
- sůl
- pepř
- muškátový oříšek
- Ve velkém hrnci přiveď osolenou vodu k varu a uvař těstoviny al dente podle pokynů na obalu.
- Na velké pánvi rozehřej máslo. Přidej česnek prolisovaný lisem a krátce osmahni (dávej pozor, aby se nespálil). Přidej špenát a smaž několik minut, dokud se nerozmrazí a neodpaří přebytečná voda.
- Na pánev nalij smetanu, přidej strouhaný parmezán a důkladně promíchej. Vař na mírném ohni několik minut, dokud omáčka mírně nezhoustne.
- Ochuť vše solí, pepřem a špetkou muškátového oříšku.
- Do hotové omáčky přidej uvařené těstoviny a dobře promíchej. Pokud je omáčka příliš hustá, přidej trochu vody z vaření těstovin.
Komentáře