Naše recepty
Zapečené brambory se zeleninou a mozzarellou
Tentokrát v hlavní roli Zelenina na pánev na italský způsob FRoSTA, krémová smetana, česnek a táhnoucí se mozzarella. Několik jednoduchých surovin a výsledek? Lahodné, domácí jídlo ideální na oběd nebo večeři. Vyzkoušej tento rychlý recept – krok za krokem!

60 minut
porce:
4
Obtížnost:
střední
Příprava
Složení
- 1
- balení Zelenina na pánev na italský způsob FRoSTA
- 500 g
- brambor
- 150 g
- mozzarelly
- 200 ml
- smetany 18%
- 1
- stroužek česneku
- 1
- lžička sušeného oregana
- sůl
- pepř
- Brambory uvař ve slupce, nech vychladnout, oloupej a nakrájej na plátky.
Na rozehřáté pánvi krátce orestuj Zeleninu na pánev na italský způsob FRoSTA, dokud lehce nezměkne. - Do zapékací mísy vrstvi:
– plátky brambor,
– orestovanou zeleninu,
– kousky mozzarelly.
Opakuj vrstvy, dokud nespotřebuješ všechny suroviny. - V misce smíchej smetanu s prolisovaným česnekem, oreganem, solí a pepřem.
Rovnoměrně rozlij omáčku po povrchu celé mísy. - Vlož mísu do trouby předehřáté na 180 °C a peč 25 minut, dokud směs nezezlátne.
Komentáře