Naše recepty
Zelené palačinky se špenátem a fetou
Zelené palačinky se špenátem, díky kterému těsto získá krásnou zelenou barvu a porci vitamínů, a krémová náplň ze sýru feta a česneku dodá celku výraznou chuť. Je to ideální volba na rychlý, lehký oběd nebo večeři – i ve fit verzi. Vyzkoušej náš recept krok za krokem a překvap své blízké něčím chutným a netradičním!

20 minut
porce:
2
energetická hodnota:
2531 kJ /
605 kcal
Obtížnost:
střední
Příprava
Složení
- 200 g
- Sekaného špenátu FRoSTA
- 2
- vejce
- 1
- sklenice mléka
- 1
- sklenice mouky
- 1
- lžíce oleje
- sůl
- pepř
- 200 g
- sýru feta
- 2
- stroužky česneku
- Rozmraz 200 g mraženého Špenátu FRoSTA. Důkladně ho slij (můžeš použít síto nebo čistou utěrku).
- Ve větší míse rozšlehej 2 vejce. Přidej mléko, mouku, olej a špetku soli. Přidej slijovaný špenát. Vše dobře promíchej.
- Rozehřej pánev (můžeš ji lehce potřít olejem). Nalévej porce těsta a smaž tenké palačinky z obou stran dozlatova.
- Ve misce rozmačkej 200 g sýru feta. Přidej 2 stroužky česneku prolisované lisem. Ochuť pepřem (feta je slaná, takže sůl není potřeba). Vše promíchej do hladké pasty.
- Na každou usmaženou palačinku nanes porci náplně z fety a česneku. Rovnoměrně rozetři a poté zaviň do rolky nebo slož do tvaru obálky.
Komentáře