ZELENINA DO TROUBY - KVĚTÁK, FAZOLKY, MRKEV

1. Upečeme zeleninu: Předehřejeme troubu na 200°C (horkovzdušnou). Zeleninu do trouby – květák, fazolky, mrkev pečeme 20 minut.
2. Připravíme omáčku: Cibuli nakrájíme na kostičky a na másle ji orestujeme.
3. Připravíme jíšku: Do pánve přidáme mouku a důkladně promícháme, aby vznikla hladká kaše.
4. Přidáme mléko: Mléko postupně přiléváme za stálého míchání, aby nevznikly hrudky. Směs necháme dusit, dokud mírně nezhoustne.
5. Přidáme sýr: Přidáme rozdrobenou gorgonzolu a mícháme, dokud se úplně nerozpustí. Omáčku dochutíme solí a pepřem podle chuti.
6. Servírujeme: Opečenou zeleninu dáme do misky a podáváme se smetanovým dipem Gorgonzola.