Naše recepty
Krémové risotto s grilovanou brokolicí a rybími steaky
Máš chuť na něco jednoduchého a opravdu chutného? Sáhni po risottu s parmazánem, rybím steakem FRoSTA a grilovanou brokolicí – to je kombinace, která uspokojí hlad bez zbytečné námahy. Stačí pár desítek minut a připravíš domácí jídlo, které prostě chutná.

40 minut
porce:
2
energetická hodnota:
2719 kJ /
650 kcal
Obtížnost:
střední
Příprava
Složení
Krémové risotto
- 120 g
- rýže arborio
- 0.5
- střední cibule
- 1
- stroužek česneku
- 1
- lžíce olivového oleje
- 500 ml
- zeleninového vývaru
- 3
- lžíce strouhaného parmazánu
- sůl
- pepř
- 0.5
- velké brokolice
- 1
- lžíce olivového oleje
- 1
- špetka sušeného nebo čerstvého česneku
- sůl
- pepř
- V hrnci rozehřej olivový olej, přidej cibuli a osmaž dozlatova. Přidej česnek a po chvíli nasyp rýži arborio. Restuj 1–2 minuty, dokud rýže lehce nezprůhlední.
- Začni postupně přilévat teplý vývar – po jedné naběračce, neustále míchej. Vař přibližně 20 minut, přilévej vývar, dokud nebude rýže měkká a risotto krémové. Na závěr přidej parmazán a dochuť solí a pepřem.
- Připrav Rybí steaky FRoSTA podle návodu na obalu – obvykle smažení na pánvi trvá asi 7–10 minut.
- Růžičky brokolice pokapej olivovým olejem, dochuť solí, pepřem a česnekem. Griluj na grilovací pánvi asi 5–7 minut nebo peč v troubě (asi 200 °C, 10–12 minut), dokud nebudou lehce opečené a křupavé.
- Na talíř naservíruj porci risotta, polož na něj rybí steak a přidej grilovanou brokolici.
Komentáře