Naše recepty
Kuřecí maso se zeleninou na kari na indický způsob

- 1
- balení Zelenina na pánev s petrželkou a koprem FRoSTA
- 400 g
- kuřecích prsou
- 400 g
- rajčatového pyré
- 200 ml
- kokosového mléka
- 2
- stroužky česneku
- 1
- cibule
- 0.5
- šálku mletých kešu oříšků
- 0.5
- lžičky kurkumy
- 0.5
- lžičky mletého chilli
- 0.5
- lžičky garam masala
- 0.5
- lžičky černého pepře
- sůl
- koriandr
- 2
- lžíce řeckého jogurtu
- 1
- lžíce citronové šťávy
- 0.5
- lžičky garam masala
- 0.5
- lžičky mletého chilli
- 0.5
- lžičky kurkuma
- 0.5
- lžičky zázvoru
- sůl
- pepř
- Suroviny na marinádu smícháme, kuřecí maso nakrájíme na nudličky, obalíme v marinádě a dáme na hodinu nebo přes noc do lednice.
- Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje, přidáme nasekaný česnek a cibuli a 2 minuty opékáme. Poté přidáme zeleninu FRoSTA (mraženou), restujeme 4 minuty, přidáme kuřecí maso a koření a vaříme dalších 6 minut.
- Přídáme rajčatové pyré, kokosové mléko, mleté kešu a vaříme 5 minut.
- Podáváme s čerstvým koriandrem a kešu, spolu s rýží nebo chlebem naan.