Naše recepty
Rybí steaky s batátovými hranolkami a salátem z červeného zelí
Máš chuť na barevný a chuťově bohatý oběd? Tento recept je ideální kombinací šťavnatých rybích steaků FRoSTA, voňavých batátových hranolek a čerstvého, křupavého salátu z červeného zelí. Rychlý, jednoduchý a vyvážený – skvělý nápad na jídlo, které potěší chuť i oko.

35 minut
porce:
2
energetická hodnota:
2510 kJ /
600 kcal
Obtížnost:
snadné
Příprava
Složení
Batátové hranolky
- 2
- střední batáty
- 2
- lžíce olivového oleje
- 1
- lžička mleté papriky
- sůl
- pepř
- 0.25
- malé hlávky červeného zelí
- 1
- malé jablko
- 1
- malá mrkev
- 3
- lžíce bílého jogurtu
- 1
- lžička medu
- sůl
- pepř
- Předehřej troubu na 200 °C (horní a dolní ohřev). Batáty oloupej a nakrájej na tenké hranolky.
- V míse je promíchej s olivovým olejem, paprikou, solí a pepřem. Rozlož hranolky na plech vyložený pečicím papírem. Peč přibližně 25–30 minut, dokud nezměknou a nebudou lehce křupavé (v polovině pečení je můžeš otočit).
- Červené zelí najemno nakrájej. Jablko a mrkev nastrouhej na hrubém struhadle. V malé misce smíchej jogurt s medem, dochuť solí, pepřem a případně citronovou šťávou. Všechny ingredience důkladně promíchej.
- Rybí steaky FRoSTA připrav podle návodu na obalu.
- Na talíř naservíruj upečené hranolky, rybí steak a porci čerstvého salátu.
Komentáře