Naše recepty
Rybí steaky s hrachovým pyré a rukolovým salátem
Jednoduchý a chutný nápad na oběd! Skvělé rybí steaky, krémové hrachové pyré a čerstvý salát z rukoly tvoří dokonalou kombinaci chutí. Rychlé na přípravu a přitom vynikající – ideální pro každou příležitost!

25 minut
porce:
1
energetická hodnota:
2142 kJ /
512 kcal
Obtížnost:
snadné
Příprava
Složení
Hráškové pyré
- 250 g
- mraženého hrášku
- 1
- lžíce másla
- několik lístků čerstvé máty (nebo špetka sušené)
- sůl
- pepř
- 2
- hrsti rukoly
- 2
- lžíce olivového oleje
- 2
- lžičky citronové šťávy
- 2
- lžíce parmezánových hoblinek
- Ve hrnci přiveď k varu vodu, přidej špetku soli a vysyp hrášek do vroucí vody. Vař asi 5 minut, dokud nebude měkký.
- Uvařený hrášek slij a přendej do mixéru nebo vysoké nádoby, pokud používáš tyčový mixér. Přidej máslo, několik lístků čerstvé máty (nebo špetku sušené), sůl a pepř podle chuti.
- Vše rozmixuj do hladkého pyré. Pokud je konzistence příliš hustá, můžeš přidat trochu vody z vaření hrášku.
- Připrav Rybí steaky FRoSTA podle pokynů na obalu.
- Rukolu opláchni pod tekoucí vodou a důkladně osuš. V míse smíchej rukolu s olivovým olejem a citronovou šťávou. Nakonec přidej hoblinky parmezánu a vše jemně promíchej.
- Na talíř dej porci teplého hráškového pyré a polož na něj osmažený rybí steak. Nakonec přidej porci rukolového salátu.
Komentáře