Naše recepty
Krémová špenátová polévka
Krémová špenátová polévka je skvělou inspirací na rychlé, vydatné a hřejivé jídlo. Díky Špenátu FRoSTA je příprava mimořádně jednoduchá a chuť – výrazně zeleninová a jemně krémová. Ideální na lehký oběd nebo večeři. Přesvědč se, jak málo stačí k vytvoření něčeho chutného!

35 minut
porce:
4
energetická hodnota:
1736 kJ /
415 kcal
Obtížnost:
střední
Příprava
Složení
- 400 g
- Sekaného špenátu FRoSTA
- 1
- cibule
- 2
- stroužky česneku
- 2
- brambory
- 1 l
- zeleninového nebo kuřecího vývaru
- 200 ml
- smetany 30%
- 1
- lžíce másla nebo olivového oleje
- sůl
- pepř
- muškátový oříšek
- krutonky nebo pražená dýňová semínka
- Špenát FRoSTA rozmraž a důkladně slij přebytečnou vodu. Brambory oloupej a nakrájej na malé kostky. Cibuli a česnek oloupej a nasekej nadrobno.
- Ve velkém hrnci rozehřej lžíci másla nebo olivového oleje. Přidej cibuli a restuj na středním stupni tepla, dokud nezesklovatí a lehce nezezlátne. Přidej česnek a smaž ještě asi 1 minutu za stálého míchání.
- Do hrnce přidej nakrájené brambory a zalij vše vývarem. Vař na středním stupni tepla asi 15 minut, dokud brambory nezměknou. Přidej rozmrazený špenát a vař ještě 5 minut.
- Polévku rozmixuj dohladka tyčovým nebo stolním mixérem. Přidej smetanu nebo jogurt – podle chuti. Dochuť solí, pepřem a špetkou muškátového oříšku. Dobře promíchej a krátce prohřej, ale nevař.
- Podávej horkou polévku s krutony nebo opraženými dýňovými semínky a trochou smetany.
Komentáře