XXX FRoSTA je k dispozici také na vašem pracovišti.

Naše recepty

Špenátový chléb s lněnými semínky

Znáš náš recept na doma upečený chléb se špenátem a lněnými semínky - spojení křupavého pečiva s překvapivým zeleným twistem! Obtížnost: střední Kalorický obsah: 1000 kcal (jeden chléb)

50 minut
porce: 2
Příprava
Složení
150 g
Špenát sekaný FRoSTA, nakrájený na kousky
180 ml
podmáslí
1
lžíce cukru
1
lžička soli
360 g
pšeničné mouky
1
lžička prášku do pečiva
1
lžička jedlé sody
1
lžíce lněných semínek
  1. Rozmrazte 150 g Špenátu sekaného FRoSTA a nechte vykapat přebytečnou tekutinu. Rozmixujte ho s podmáslím dohladka.
  2. Nasypte do mísy mouku s práškem do pečiva, jedlou sodou, solí a cukrem. Přidejte špenátovou směs a vše dobře promíchejte lžící, poté hněťte rukou několik minut.
  3. Těsto dejte do úzkých formiček vyložených pečicím papírem (2 ks). Vršek posypte lněnými semínky.
  4. Vložte do předehřáté trouby na 200°C a pečte asi 25 minut.
  5. Upečený chléb nechte vychladnout na mřížce.
Komentáře

Odeslat komentář


Vyplňte prosím všechna pole označená (*). Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Pokud zadáte své jméno, zobrazí se veřejně vedle vašeho hodnocení.

Vzal jsem na vědomí zásady ochrany osobních údajů. Souhlasím, že moje údaje budou uloženy za účelem kontaktování a pro případné dotazy.