Naše recepty
Křupavé a pikantní mexické empanadas
Máte chuť na křupavé empanadas plněné Kuřetem po mexicku? Obtížnost: Snadné Kalorická hodnota: 171 kcal na porci

- 1
- balení Kuřete po mexicku FRoSTA
- 200 g
- pšeničné mouky
- 60 g
- rozpuštěného a vychladlého másla
- 7 g
- sušeného droždí
- 4
- lžíce studené vody
- 2
- velká vajíčka
- 2
- lžíce řepkového oleje
- 1
- lžička soli
- 20 g
- rajčatového pyré
- 1
- lžíce olivového oleje
- 1
- lžička soli
- 1
- lžička pálivé paprikové pasty
- 1
- stroužek česneku
- několik větviček oregana
- Nalijte řepkový olej na pánev a připravte Kuře po mexicku podle návodu na obalu.
- V míse smíchejte suché ingredience: pšeničnou mouku, droždí a lžičku soli.
- Ke směsi přidejte vajíčka, rozpuštěné a vychladlé máslo, studenou vodu a promíchejte lžící.
- Těsto položte na pomoučenou desku a vyválejte ho, poté vykrájejte z těsta kolečka a naplňte je směsí Kuře po mexicku. Těsto přeložte tak, aby vytvořily tvar empanadas. Okraje můžete spojit prsty nebo vidličkou.
- Empanadas položte na plech s pečícím papírem a potřete je bílkem.
- Pečte 20 – 25 minut při teplotě 180°C.
- Po upečení posypte špetkou ostré papriky.
- Pro přípravu rajčatové omáčky: do rajčatového pyré přidejte lžíci olivového oleje, lžičku soli, lžičku pálivé paprikové pasty, stroužek česneku a několik větviček oregana.
- Promíchejte.